Promoţii şi oferte speciale!  •  Reduceri de sfârsit de sezon!
Shop
Piscine
Acoperiri piscine
Invelitoare piscine
Sisteme de recirculare
Tratarea apei
Iluminarea piscinei
Incalzirea apei
Curatarea piscinei
Optionale - Confort
Produse din INOX
SPA
Referinte
PARTENERICERERE DE OFERTACONTACT

Reduceri de sfârsit de sezon!
Structuri de piscine, preconstruite pentru sezonul viitor
Pregatirea piscinei pentru iarna
Lucrari de mentenenta de sfarsit de sezon a piscinei

ILUMINAT SUBACVATIC

Piscinele pot deveni ornamentul central al grădinilor, mai ales noaptea. Nu este un lucru ieftin, dar faţă de cheltuielile pe care le aveţi cu construirea unei piscine nu este o sumă exorbitantă.Iluminatul subacvatic poate fi realizat în două moduri: cu ajutorul lămpilor subacvatice sau cu ajutorul sistemelor de iluminat cu fibră optică.

Lămpi subacvatice

Corpurile de iluminat corespunzătoare se montează în peretele piscinei. Tipurile lămpilor diferă de la piscină la piscină. Alte tipuri se potrivesc la piscinele cu folie, la cele din polipropilenă sau la cele din beton. Diferenţa este dată de fapt de etanşeitatea piscinei. La piscinele din polipropilenă sau la cele căptuşite cu folie corpul de montaj trebuie fixat cu ajutorul unei garnituri pe materialul plastic sau pe folie. În cazul piscinelor din beton se toarnă betonul cu foarte mare grijă în jurul corpurilor de montaj.

În general corpurile de iluminat montate în peretele piscinei sunt de 12 V(din motive de siguranţă) şi cu halogene între 50 şi 300W. Astfel, pentru utilizarea lor aveţi nevoie de un transformator. Acesta merită montat de obicei în sala maşinilor sau în apropierea piscinei.Bineinţeles că se pot instala şi proiectoare cu LED-uri, acestea fiind mai scumpe, dar au un cost de utilizare mai scazut şi au o durată de viaţa foarte mare!

Recomandăm montarea unui întrerupător) pentru aceste proiectoare (conectat la transformatorul acestora) într-un loc comod, de exemplu, pe panoul pe care se află şi întrerupătorul sistemului de iluminare al grădinii. Este mult mai comod decât dacă trebuie mânuită din sala maşinilor. Dacă nu doriţi întrerupător, se poate utiliza şi o telecomandă.

Pentru cei care vor să diversifice iluminarea tradiţională există posibilitatea montării becurilor colorate în lămpile deja montate, respectiv utilizarea unor LED-uri colorate.

 Sisteme de iluminat cu fibră optică

 

În cazul sisteme de iluminat cu fibră optică reflectorul/reflectoarele de bază, cu halogen trebuie montate cât mai aproape de piscină. Majoritatea dispozitivelor deţin transformatoare încorporate, cu telecomandă şi cu accesorii pentru producerea luminilor de diferite culori (4, 8 etc.)

Din cauză că lumina este transmisă prin fire optice de la sursa de lumină centrală (generator de lumină), iar aceasta prezintă pierderi, este recomandată montarea cât mai aproape de piscină a corpurilor şi folosirea minimală a firelor optice.

În peretele piscinei este posibilă montarea unor spoturi. Acestea introduc lumina în piscină prin fibrele optice.
Există şi posibilitatea montării/instalării unui cablu optic izolat pentru iluminat de contur. Acest cablu permite iluminarea pe toată suprafaţa cablului. Ne face impresia unui „şarpe de lumină”. Nu poate fi montat sub apă, pentru că substanţele chimice reduc transparenţa acestui cablu.

Prin combinarea estetică a acestor accesorii se poate realiza un aranjament spectaculos – chiar şi cu iluminarea unei cascade!


Corp de iluminat cu fibră optică


Sursă de lumină pentru iluminarea cu fir optic(generator de lumină)


Mănunchi de fire optice pentru transmiterea luminii între generatorul de lumină şi corpurile de iluminat.top