Promoţii şi oferte speciale!  •  Reduceri de sfârsit de sezon!
Shop
Piscine
Acoperiri piscine
Invelitoare piscine
Sisteme de recirculare
Tratarea apei
Iluminarea piscinei
Incalzirea apei
Curatarea piscinei
Optionale - Confort
Produse din INOX
SPA
Referinte
PARTENERICERERE DE OFERTACONTACT

Reduceri de sfârsit de sezon!
Structuri de piscine, preconstruite pentru sezonul viitor
Pregatirea piscinei pentru iarna
Lucrari de mentenenta de sfarsit de sezon a piscinei

Tratarea apei

Apa de baie de bună calitate este lucioasă, curată, transparentă, nu ne irită pielea, nu ne înroşeşte ochii şi nu constituie un risc de infecţii.

Cum putem obţine acest lucru în cazul piscinei personale? Să tratăm apa noi înşine, sau să lăsăm pe seama aparatelor?Tratarea manuală a apei

Cea mai simplă metodă de tratare a apei este cea manuală. În cursul tratării apei, trebuie să avem în vedere două aspecte importante: reglarea nivelului PH, precum şi celui de clor.
În cazul folosirii substanţelor fără clor (de exemplu pe bază de brom, oxigen activ) respectaţi modul de folosire propus de distribuitor.
La majoritatea piscinelor personale reglarea nivelelor chimicale se face manual.
Nivelul ideal de clor este de 0.4 – 0.8 mg/l iar cel de PH de 7.2 – 7.6.
Cel mai simplu mod de a obţine aceste informaţii este folosirea testerelor manuale. Acestea pot fi pe bază de tablete (DPD şi Phenol Red), pe bază de lichid sau cu teste de hârtie Lachmus.
Bineînţeles că există şi testere electronice, cu afişaj, dar preţul acestora este prea ridicat pentru cei care doresc o piscină de categorie medie.
În mod normal, dacă dozarea este precisă, nu se pot ivi probleme cu tradiţionala tratare a apei cu clor, însă dacă cineva este alergic la clor sau la mirosul acestuia, atunci vă putem oferi şi alte metode.
Dozarea manuală se poate realiza prin dozare directă pe suprafaţa apei, prin dozator plutitor, prin skimmer, sau printr-un dozator mecanic.

Nu aruncaţi substanţele direct în piscină, în piscinele cu varianta luciu de apă sau în rigola de preaplin sau în recipientul de echilibrare!

Nu vom prezenta aici substanţele care nu conţin clor.

Substanţele pentru dozare manuală şi folosirea acestora (în paranteză vă oferim numele folosit de noi a produselor) -  dozarea trebuie efectuată conform prospectului substanţei sau conform informaţiilor oferite de distribuitor.

 • Substanţe pe bază de clor cu dizolvare rapidă: tablete mini clor sau clor granulat: pentru ridicarea rapidă a nivelului de clor (în cazul unei umpleri a piscinei, sau după ce tratarea apei a fost neglijată); în cazul aplicării „şocului de clor” la apariţia algelor.
  Modul de folosire: tableta se poate introduce în coşul de filtrare din skimmer sau în dozatorul plutitor. Clorul granulat se dizolvă în prealabil într-o găleată cu apă apoi se distribuie în apă sau în cazul unui sistem de recirculare a apei se poate vărsa încet în skimmer.
   
 • Tablete de clor cu dizolvare lentă (Maxiclor): este un produs pentru menţinerea nivelului de clor, acesta dizolvându-se lent, în câteva zile.
  Modul de folosire: se poate introduce în dozatorul plutitor, în coşul de filtrare din skimmer sau în dozatorul mecanic din sistemul de recirculare a apei.
   
 • Tablete combinate cu o dizolvare lentă (Super Tabs sau Tablete cu cinci efecte): aceste produse, pe lângă menţinerea nivelului de clor sunt îmbogăţite cu numeroase alte substanţe active, având o dizolvare lentă. Tabletele Super Tabs, pe lângă clor introduce în apă şi substanţe de eliminare a algei şi floccer. Tableta cu cinci efecte mai conţine pe lângă cele menţionate mai sus şi o substanţă antibacteriană precum şi o soluţie de stabilizare a clorului. Datorită acestui stabilizator clorul se elimină mai lent din apă, astfel înbunătăţind efectul acestuia.
  Modul de folosire: se poate introduce în dozatorul plutitor, în coşul de filtrare din skimmer sau în dozatorul mecanic din sistemul de recirculare a apei.
   
 • Substanţe pentru scăderea nivelului de PH (PH minus) sau ridicarea acestuia (PH plus): de obicei se găsesc în formă granulată, cu o dizolvare rapidă.
  Modul de folosire: se dizolvă în prealabil într-o găleată cu apă apoi se distribuie în apă sau în cazul unui sistem de recirculare a apei se poate vărsa încet în skimmer.
   
 • Substanţă de eliminare a algei (Algex): soluţie ce conţine substanţe active de eliminare a algei.
  Modul de folosire: se dizolvă în prealabil într-o găleată cu apă apoi se distribuie în apă sau în cazul unui sistem de recirculare a apei se poate vărsa încet în skimmer.
   
 • Substanţa „floccer”: folosind această substanţă, acele impurităţi care plutesc pe suprafaţa apei şi sunt prea mici pentru sistemul de filtrare, devin filtrabile fizic, astfel apa „opală”, intransparentă devine lucioasă, curată şi transparentă.
  Dozarea: în cazul granulatului acesta se dizolvă într-o găleată de apă, se distribuie pe întreaga suprafaţă a apei apoi se opreşte sistemul de filtrare timp de 12 – 24 ore. Astfel impurităţile plutitoare se vor depune pe fundul piscinei, de unde vor putea fi eliminate cu ajutorul aspiratorului.
În cazul substanţei în formă de plic vă recomandăm să respectaţi modul de folosire menţionat în prospect.

Tester pentru măsurarea nivelului de clor şi PH.Dozator mecanic-automat

Se pot introduce mai multe pastile cu dizolvare lentă (Maxiclor, Super Tabs) în recipientul de dozare, prin capacul dezşurubabil.
Printr-un mic robinet de reglare, aflat pe partea laterală a rezervorului, se poate regla volumul de apă ce intră în rezervorul de chimicale în timpul recirculării apei şi în care se va dizolva o parte din chimicale şi va ajunge în piscină.
După o perioadă scurtă de incercări, se poate găsi gradul ideal de deschidere a robinetului.

Acest aparat nu măsoară nivelurile chimicalelor dizolvate în apă, dar în general păstrează şi dozează chimicale suficiente pentru 3-4 săptămâni, timp cât familia nu e acasă.

Átfolyós mechanikus vegyszeradagoló.Aparate automate de tratare a apei

Din ce în ce mai mulţi folosesc sisteme automate de dozare a chimicalelor – acestea fiind obligatorii pentru piscinele publice.
Este nevoie de aceste sisteme automate inteligente, mai ales în cazul în care dezinfectarea apei nu se efectuează în mod obişnuit, deoarece există persoane care aleg alte metode decât cea clasică, cu clor.

Vă prezentăm unele aparate comercializate de către firma noastră:Pool Basic pH/Redox

Aparat automat de măsurare şi dozare a chimicalelor pentru piscine personale: pentru dozarea substanţelor lichide pe bază de clor şi pentru substanţe de diminuare a nivelului PH.
Nu măsoară direct nivelul de clor, ci nivelul de redox al apei, care e în legătură cu nivelul de clor.
Acest tip de măsurare este admis doar în cazul piscinelor personale, dar este considerabil mai ieftin decât măsurarea directă a nivelului de clor.
Aparatul constă dintr-un panou electronic, sonde perceptoare şi două pompe pentru adăugarea chimicalelor, care, în cantitate adecvată măsurării, trimit substanţa lichidă în membrana sistemului de circulare al apei. Varianta mai simplă şi mai ieftină măsoară doar nivelul de clor. În cazul folosirii acestui model, reglarea nivelului PH trebuie efectuată manual sau prin aparate auxiliare.
Avantajul: dozare de chimicale ce durează săptămâni (depinde de volumul rezervorului), fără a necesita supraveghere.Seria Euro APR

Sistem automat de tratare a apei pentru piscine personale: pentru dozarea substanţei lichide de diminuare a nivelului de PH şi pentru dezinfectarea cu gazul de clor obţinut prin electroliză a unei cantităţi minimale de sare dizolvată în apă.
Gazul de clor nu rămâne în apă, prin reacţii complicate acesta devine clorid sau din nou soluţie de sare în contactul cu apa din piscină.

Sistemul constă dintr-un panou electronic, o celulă electrolizatoare şi sonde perceptoare.

Pe baza semnelor emise de sonde şi pe baza performanţei reglate panoul electronic dizolvă sărurile din apă cu ajutorul celulei electrolizatoare care este montată în sistemul de circulare al apei.
Clorul activ astfel obţinut va distruge organismele nocive din apă (dezinfectează).
În cazul folosirii acestui model, reglarea nivelului PH trebuie efectuată manual sau prin aparate auxiliare (vă putem oferi şi astfel de aparate). Experienţa noastră cu acest sistem ne-a arătat că nu totdeauna este necesar un aparat pentru reglarea nivelului de pH.

Avantajele: ieftin, fără miros de clor, efect de apă moale, cantitatea de sare dizolvată în apă e minimală (în jurul sau sub nivelul de gust, minim 5 g/l), apa sărată având un efect benefic în cazul unor probleme dermatologice (de exemplu eczeme).Ozomatic

Generator de ozon.

Ozonul este preferat de mulţi în locul metodelor tradiţionale de tratare a apei.
Ozomatic dispune de o tehnologie avansată, dar simplă, care provine de la modul în care natura ne curăţă râurile, lacurile şi aerul pe care îl inspirăm.

Ozomatic extrage din aer oxigen şi îl transformă la un nivel foarte sigur al ozonului. Când ozonul ajunge în piscină, elimină impurităţile şi reziduurile chimice care provoacă o pierdere de calitate a apei şi un miros neplăcut.
Cercetările ample în domeniul generării de ozon au făcut posibil ca firma Monarch, folosind tehnologia de vârf, să realizeze situaţia în care practic nu există întreţinere şi pe lângă o adăugare minimală de chimicale costul de funcţionare este scăzut.

Sistemul pa bază de ozon necesită şi o adăugare minimală de chimicale, în jur de 10%. Montarea acestui sistem, conform normelor de siguranţă maximă implică costuri serioase!


din-o-zonPool Basic pH/H2O2

Acest sistem, pe baza unor presetări, va introduce în apa piscinei H2O2 lichid, respectiv va măsura şi pe baza celor măsurate va doza şi substanţa de reglare al nivelului de pH.Avantajul acestui sistem este că nu are miros deloc şi permite o tratare al apei 100% fără clor.


 
top